RFID

RFID is een techniek die het mogelijk maakt items draadloos te identificeren met behulp van radiogolven. Denk bij RFID toepassingen bijvoorbeeld aan een pas voor de skilift, ’automatische' autosleutels en een toegangspas tot camping of hotelkamer.

De kosten van een RFID tag variëren tussen de 0,02 en (meer dan) 300,- afhankelijk van de mogelijkheden en het toegepaste RFID systeem. Toch wel handig als je je eigen kledingstuk terugkrijgt na een wasbeurt in de wasserij. Of als de afdeling onderhoud precies weet welk onderdeel in welk vliegtuig behoort...

Extra comfort voor de gast

‘Extra comfort voor de gast’ is het doel van de nieuwe digitale toeristenpas in Schouwen-Duiveland. Empuls heeft het concept voor deze digitale toeristenpas op basis van RFID uitgewerkt en de leveranciersselectie uitgevoerd. De RFID-technologie maakt het mogelijk meer (in)zicht te krijgen in het gebruik door en voor het (inter)actief benaderen van de individuele gast. De pas is water- en stofbestendig, bedrukbaar en gekoppeld aan een diversiviteit van systemen. De pas biedt naast (‘gratis’) toegang op de accommodatie van de participant (o.a. toegangspoort, douche, zwembad) korting op arrangementen. Daarnaast kan de gast met de pas gratis reizen met het openbaar vervoer, gratis naar musea of krijgt deze korting op attracties. Op termijn worden betaalfuncties binnen de eigen accommodatie van de participanten (bijv. wasmachine, kluis), de acceptanten en de gemeente (parkeren, afval enz.) meegenomen.

Toeristenpas in Zeeland

RFID in fietswinkel

Als projectmanager heeft Empuls meegewerkt aan de pilot om met de RFID tag in de fiets reparaties beter te laten verlopen. De aanname van een reparatie wordt met de RFID tag versneld; de NAWgegevens zijn bekend, het is direct mogelijk te checken of de onderdelen op voorraad zijn en een prijsopgave incl. verwachte levertijd kunnen direct worden gegeven. De 'RFID-kosten'  zijn niet hoog terwijl dit een hogere klanttevredenheid oplevert!

 RFID in fietswinkel

Tags: