Glasvezel

Glasvezel in de gemeente?

Veel gemeentes worden actief benaderd door allerlei marktpartijen met de vraag om de gemeente te mogen verglazen. Soms komt het initiatief van bedrijven of burgers. Daarbij komen vragen over kosten en juridische randvoorwaarden naar voren. Moet een publiek private samenwerking worden aangegaan? Hoe vindt u de weg in de vele wetten en regels? Met welke kosten moet u rekening houden? Wilt u een open netwerk, en wat betekent dat eigenlijk? Worden de buitengebieden en kleinere woonkernen ook aangesloten? Wat zijn de risico’s en hoe kunt u daarmee omgaan? 
Empuls helpt u bij het beantwoorden van deze vragen. Wij ondersteunen u met onze kennis en ervaring van glasvezel voor bedrijven (FttB, FttO) en consumenten (FttH). Onze onafhankelijkheid is uniek in deze markt; we zijn niet gelieerd aan welke leverancier dan ook. Empuls kan de aanleg begeleiden, als projectleider of adviseur. Wij hebben ervaring met meerdere projecten en kennen de partijen die uw glasvezelnetwerk kunnen realiseren.

Glasvezel netwerk op uw bedrijventerrein?!

Is het glasvezel netwerk al aangelegd op uw bedrijventerrein? U kunt dan een lijst maken van (tele)communicatiediensten die u nu heeft of waarin u interesse in heeft, de benodigde bandbreedte bepalen en de daarbij behorende kosten bij de verschillende dienstverleners opvragen. Een vergelijk met de huidige kostenniveau moment is dan snel gemaakt. Desgewenst helpt Empuls u hierbij!

Is op uw bedrijventerrein nog geen glasvezel netwerk? En denkt uw ondernemersvereniging eraan zelf het initiatief te nemen tot aanleg? Uit ervaring kan Empuls u als geen ander adviseren waar u rekening mee dient te houden. Voorbeelden waarbij Empuls als partner geadviseerd heeft tijdens het proces van ontwikkeling zijn Westfields Oirschot en het Kempisch Bedrijvenpark. Het Kempisch Bedrijvenpark is een hoogwaardige en modern bedrijvenpark. Een glasvezelnetwerk maakt dan ook deel uit van de eigentijdse voorzieningen die het KBP aan bedrijven biedt. Behoud van onafhankelijkheid en keuzevrijheid in dienstenleveranciers staan in de aanpak van KBP centraal. 

Heeft de aanwezigheid van een glasvezelnetwerk effect op het vestigingsklimaat ? Een onderzoek verricht in samenwerking met TU/e toont aan van wel. Geïnteresseerd? Laat het ons even weten.
Aangezien de hoeveelheid informatie over de mogelijkheden van glasvezel voor bedrijven, maar ook instellingen, gemeentediensten en burgers te veel is om kwijt te kunnen op deze website, verwijzen wij u graag naar de informatiewebsite glasvezelinuwgemeente.nl van Wequip. Wequip is een samenwerkingsverband tussen Empuls en adviseurs met kennis en competenties die elkaar aanvullen op 'glasvezel-onderwerp'.