NLconnect Breeduit Jaarcongres 2022, januari

In januari 2022 organiseert NLconnect haar jaarcongres. Het congres bestaat uit een plenair middagprogramma en wordt afgesloten met een borrel en buffet. Het congres trok in 2019 ruim 110 bezoekers uit de breedbandindustrie en werd beoordeeld met een rapportcijfer 8,5. 

Het Breeduit Jaarcongres is het vlaggeschip van vereniging NLconnect. De editie van 2019 stond onder leiding van dagvoorzitter Kamran Ullah en had als onderwerp 5G. Voorgaande edities behandelden als thema digitale privacy, breedband in het buitengebied en veranderend kijkgedrag. Vanwege de coronacrisis was het helaas onmogelijk om het jaarcongres in 2020 doorgang te laten vinden op de beoogde wijze en locatie. Als alternatief organiseerde NLconnect een netwerkborrel met enkele korte presentaties over het onderwerp van het jaarcongres: Artificial Intelligence in de breedband-praktijk

Vanwege de onzekerheid rondom de duur en inhoud van de coronaregels en het tempo van vaccineren is het plannen van fysieke evenementen zeer lastig, zeker wanneer het een event betreft met een groot aantal deelnemers. NLconnect heeft daarom besloten om haar jaarcongres uit te stellen naar januari 2022. Het thema en de locatie worden later bekend gemaakt. Het congres is voor leden gratis toegankelijk, voor niet-leden zijn er voordelige tarieven.