28 mei 2020: Ketenstandaard Congres 2020, Nijkerk

Op donderdag 28 mei 2020 organiseert Ketenstandaard Bouw en Techniek voor de tweede keer het Ketenstandaard Congres. Dit jaar heeft het event, dat plaatsvindt bij Hart van Holland in Nijkerk, het thema 

‘Van idee tot bouwwerkdossier – ketensamenwerking van fabrikant tot gebruiker’.

Zowel het ochtend- als het middagprogramma zal starten met een talkshow. ’s Ochtends zullen onder andere Peter Koenders (Koenders Totaalbouw), Daniëlle Hoekstra (Technische Unie) en Rob Oud (CAD & Company) zich buigen over de digitalisering in de bouwsector.  ’s Middags zullen onder meer Joseph Kuling (voorzitter Bouw Digitalisering Raad), Claudia Reiner (o.a. vicevoorzitter Techniek Nederland en bestuurslid MKB Nederland) en Titia Siertsema (voorzitter van NVTB en kwartiermaker van de Wet Kwaliteitsborging namens BZK) dieper ingaan op het huidige politieke klimaat gerelateerd aan de Bouwagenda.

Gedurende de hele dag zullen er ook 36 kennis- en praktijksessies op het programma staan.

De kennissessies zullen dieper ingaan op de ontwikkelingen van de standaarden, de voortgang van projecten en onderwerpen die relevant zijn voor de hele sector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sessie over machine learning, de ontwikkelingen op internationaal vlak of bijvoorbeeld de ontwikkeling van NL/SfB en BIM. 

Als middelpunt van alle sessies wordt ook dit jaar een informatiemarkt georganiseerd waar softwarepartners van Ketenstandaard het beste van zichzelf kunnen laten zien en u meer kunnen vertellen over de mogelijkheden van hun eigen software en hun implementatie ervaringen. 

Nieuw dit jaar is de Bouwwereld Keten Award!
Tijdens het Ketenstandaard Congres, zal Eisma Media Group, in samenwerking met Ketenstandaard Bouw en Techniek, de eerste Bouwwereld Keten Award uitreiken.  
De Bouwwereld Keten Award is een nieuwe tweejaarlijkse prijs voor teams uit de bouwketen die door uitmuntende samenwerking een project realiseerden dat een aantoonbare hogere kwaliteit heeft door die samenwerking.

Meer weten? Neem contact op via congres@ketenstandaard.nl